DOMOFON KLATKA G

Bieżące sprawy mieszkańców osiedla

DOMOFON KLATKA G

Postprzez Evak » 03 Paź 2011, 06:18

Witam, czy ktoś wie co stało się z domofonem w klatce G, wczoraj wieczorem zastała tylko pustą dziurę i powyciągane kabelki. Czyżby go ktoś zwędził?
Evak

Re: DOMOFON KLATKA G

Postprzez lokator » 03 Paź 2011, 16:47

sądząc po ogłoszeniu jakie pojawiło się na bramkach wejściowych to najprawdopodobniej tak ... bo niektórym nadal tak ciężko zamknąć furtkę za sobą ...

moim zdaniem przy pierwszym najbliższym spotkaniu z administracją budynku powinniśmy wystąpić z wnioskiem o zamontowanie monitoringu / ewentualnie wynajęcie firmy ochroniarskiej z takim monitoringiem
lokator

Postprzez Kojak » 04 Paź 2011, 05:06

Jestem jak najbardziej za takim monitoringiem tylko jestem ciekaw jakie to wyjdą koszta jeśli no tylko połowa mieszkań będzie sprzedanych. Co do tego domofonu to jeśli byłby to jakiś złodziej z zewnątrz to zastanawia mnie czemu nie zwędził domofonu przy furtce a fatygował się pod samą klatkę.
Kojak

Postprzez lokator » 04 Paź 2011, 09:14

Jestem jak najbardziej za takim monitoringiem tylko jestem ciekaw jakie to wyjdą koszta jeśli no tylko połowa mieszkań będzie sprzedanych.

trzeba byłoby zwrócić się do zarządu wspólnoty, niech przycisną administrację, żeby ta zorientowała się w ofertach - niestety trochę tych kamer musiałoby być zamontowanych (po jednej na każdą klatkę i furtkę + garaż)
Co do tego domofonu to jeśli byłby to jakiś złodziej z zewnątrz to zastanawia mnie czemu nie zwędził domofonu przy furtce a fatygował się pod samą klatkę.
biorąc pod uwagę niewłączające się o zmroku lampy na dziedzińcu i to jak usytuowane jest wejście do klatki G to mniej osób mogło tam zauważyć, że coś się dzieje niż przy furtce - nie wiem jak są montowane takie domofony, ale to chyba nie jest 5 minut wyciągnąć takie urządzenie ze ściany...
lokator

Postprzez Sunrise » 04 Paź 2011, 11:56

Pracuję w firmie zajmującej się zakładaniem Systemów Zabezpieczeń - medias-system.pl - koszt takiej instalacji na nasz budynek z kamerami dobrej jakości na pewno przekroczy 10tyś zł ( biorąc pod uwagę, że jest 10 klatek, 4 furki wejściowe + hala podziemna ).

Nasza firma zajmuje się instalacją m.in CCTV w większości Wspólnot w Gdyni i Gdańsku ( Wachowiaka 9; Wiejska 3,7; Zamenhofa 2,14,12,10,6,4;Morska 108, Harcerska 13, Chrzanowskiego 6 itp ), Spółdzielni Mieszkaniowych ( np. Morska SM, Gdyńska SM, Stoczniowiec, Własny Dach), mieliśmy przyjemność wykonywać zlecenia dla takich firm jak : Stream Communications, SKK Puck Sp.z.o.o., PHU Drink Bar Max, Hotel Ara, Kontener Dębki, Urząd Miasta Gdyni, Urząd Miasta Kosakowo, Elypse Club, Boolvar itp. Długo by wymieniać... lista jest obszerna

Oczywiście rabaty dla nas po znajomości załatwię :).
Jakby było zebranie Wspólnoty to można naszą ofertę przedstawić, jakbym nie mogła zjawić się osobiście.
Pozdrawiam.
Sunrise

Postprzez Lokatorka » 05 Paź 2011, 06:48

Niektórym ciężko zamknąć za sobą furtkę, ale też administracja zobowiązała się do założenia samozamykaczy - jednak efekt jest taki, że na niektórych furtkach w ogóle ich nie ma, a na tych na których są nie działają. Z resztą co po samozamykaczach, domofonach itd.jeśli bramy wejściowe na osiedle są takiej wysokości, że czterolatek jest w stanie je przeskoczyć??!! Do tego ZERO oświetlenia w bramie. Ogólnie mówiąc wszechpanująca tandeta!
Lokatorka

Postprzez MAZS » 05 Paź 2011, 10:58

Zgadzam się z lokatorką, kwestia czasu jak dresy zaczną załatwiać swoje potrzeby w przejściach, albo pod ogródkami bo ostatnio często wieczorami plac zabaw jest nie oświetlony.
MAZS

Postprzez PROXY » 05 Paź 2011, 13:55

...zgadzam się z "Lokatorką" jeśli chodzi o zamykanie bramek. Jeśli chodzi o monitoring to też jestem bardzo zainteresowany jego zainstalowaniem, chociażby wewnątrz osiedla aby kamery były skierowane na wejścia do klatek.
PROXY

Wróć do Sprawy osiedla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: 1 oraz 0 gości

https://podlaczanie-kuchenek.pl